13:28

16.01.2022

13:28

16.01.2022

RTK, Balkan.info

Proruski portal Kosovo Onlajn na srpskom jeziku blokiran je u ranim jutarnjim satima. Balkani.info ekskluzivno saznaje da su zbog različitih stavova redakcije i novinara navedenog portala povodom referenduma u ​​Srbiji i njegovog neodržavanja na Kosovu, pojedini srpski radnici Kosova Onlajn blokirali sajt ovog medija.

Deo redakcije ovog portala, da opravda unutrašnje podele i nezadovoljstvo i pravi razlog, pokušao da blokiranje sajta okarakteriše kao hakerski napad, putem objave na njihovoj Fejsbuk stranici.

Ova sabotaža unutar portala Kosova Onlajn, otkriva velike razlike u srpskom društvu koje se svakim danom sve više ispoljavaju, jer su kosovski Srbi već shvatili da su izmanipulisani i korišćeni kao politički instrument od strane Beograda i Vučića, za svoje uske interese.

Proruski portal Kosovo Onlajn radi u severnim opštinama Kosova i ima radikalnu rusko-srpsku orijentaciju. Glavni i odgovorni urednik ovog medija je Miloš Garić, bivši novinar portala Sputnjik Srbija, što se jasno ogleda u proruskoj i antizapadnoj uređivačkoj politici ovog medija.

Kosovo Onlajn je tokom svog medijskog delovanja služio kao veb stranica propagande i dezinformacija i istovremeno kao portparol Vlade Srbije i Rusije, a ne kao nezavisni medij.

Čak i na 23. godišnjicu masakra u Račku, 15. januara, Kosovo Onlajn je nastavio da negira masakr u Račku, štaviše dajući prostor i promovišući srpskog zločinca Gorana Radosavljevića-Gurija, koji je ovaj masakr nazvao „akcijom izvršenom u savršenom obliku“.

Inače, danas će građani kosovskih Srba otputovati u Srbiju da glasaju na srpski referendum u nekoliko gradova u Srbiji, pošto su institucije Republike Kosovo zabranile održavanje srpskog referenduma na Kosovu.