16:21

06.07.2022

16:21

06.07.2022

Danas

“Vest o ‘povratku’ Milana Radoičića na Kosovo sinhronizovano je preplavila režimske tabloide. Ta vest je, čini mi se, imala funkciju da pokrije aktuelnu priču o Jovanjici kao i zabrinjavajuće navode Zdenka Tomanovića o životnoj ugroženosti njegovog klijenta, inspektora Slobodana Milenkovića. Ovo je pre svega režimski pokušaj da skrene pažnju sa te ozbiljne teme”, kaže za Danas Rada Trajković, predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova.

Trajkovićeva kaže da sama poruka Radojičića predstavlja povokaciju NATO-u, ali i nesreću za Srbe sa Kosova. Čitavo to njegovo pojavljivanje, prema njenim rečima, predstavlja parodiju na predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, Čak je, kaže, i sličnu majicu obukao.

Na konstataciju Radojičića da se vratio i da je sad tu, sagovornica Danasa kaže da je Radoičić, čovek problematičnog profila naravno došao iz “sigurne Vučićeve kuće“, gde sa Zvonkom Veselinovićem dobija najunosnije poslove.

“Radoičić, iako čovek izuzetno problematičnog profila očigledno srpske policijske punktove prolazi lakše od mene. Na Severu Kosova u se pojavljuje u vojničkoj majci koja aludira na rat u Ukrajini. U ovom kontekstu, moja jedina poruka gospodinu Vučiću je: Vi ste ih stvarali i proizveli u političke lidere Srba sa Kosova i potpredsednike svoje partije Srpske liste, pa ih Vi sad i iskontrolišite. To je samo Vaša odgovornost (i zasluga)”, poručuje Trajkovićeva.