14:36

07.07.2022

14:36

07.07.2022

RTKlive

Ministar administracije lokalne samouprave, Eljbert Krasniki, u pratnji ambasadorke Kosova u Italiji Ljendite Hadžitasim, sastao se sa sekretarom Komisije za bilans Donatelom Konzati i potpredsednicom Komisije za spoljne poslove Laurom Gravini, sa kojima je razgovarao o temama od zajedničkog interesa.

U saopštenju MALU medijima, navodi se da je tokom ovog sastanka razgovarano o temama od zajedničkog interesa za koje italijanski parlament može da odigra važnu ulogu u podršci pitanjima kao što su kandidatura Kosova u Savetu Evrope, liberalizacija viza kao i konsolidacija socio-ekonomskog konteksta sa fokusom na investicije.

Konzati je, kako se navodi u saopštenju, istakao da Italija podržava put Kosova ka EU, kao i čkanstvo Kosova u Savetu Evrope, jer Kosovo dokalazalo da je na pravom putu ka reformama, razvoju i unapređenju demokratije i ljudska prava.

„Ovo bi trebalo da bude dobar razlog da se političke, ekonomske i kulturne institucije podstaknu da stvore nove mogućnosti za razmenu iskustava između dve zemlje".