15:39

07.07.2022

15:39

07.07.2022

Saopštenje

Srpska lista tvrdi da je,  "izgovor" za akciju  u Štrpcu  "navodno uklanjanje video nadzora koje je, po onome što piše u sudskom nalogu, video nadzor kontrolisan od strane “ilegalnih” struktura".

U saopštenju objavljenom na Fejsbuku,  navodi se  da je akcija sprovedena na veliki praznik, seosku slavu Štrpca Svetog Jovana, i to kako kažu potvrđuje da je u pitanju čisto politička akcija kosovskih institucija uperenih protiv srpskog stanovništva u opštini Štrpce. 

"Šesta akcija i gotovo uvek na neki veliki praznik ili značajan za Srbe datum je kap koja je prelila čašu prepunu nezadovoljstva meštana Štrpca.
Tokom današnje akcije dodatno je izvršen pretres prostorija Privremenog organa Opštine Štrpce, Osnovne škole ”Šarski Odred” na Brezovici kao i televizije HERC u Štrpcu."

Srpska lista, osuđuje poslednja dešavanja u Štrpcu i traži da se kako se navoid "maltretiranje Srba na Kosovu hitno prestane jer će Srbi biti primorani da iskoriste sve načine da se suprostave ovakvim šikaniranju našeg naroda. Zahtevamo takođe, reakciju međunarodnih institucija i zaštitu našeg naroda, ako postoji iskrena namera da Srbi opstanu na ovim prostorima jer je ovo direktan udar i namera da naš narod pod pritiskom napusti svoja vekovna ognjišta."