17:56

20.07.2022

17:56

20.07.2022

Qëndresa Duraku / RTK

Šef kancelarije EU na Kosovu Tomaš Šunjog posetio je danas Radio televiziju Kosova. Njega su na sastanku dočekali rukovodstvo i članovi Upravnog odbora RTK.

Šunjog je nakon sastanka sa rukovodstvom i Upravnim odborom rekao da vidi pozitivan razvoj u RTK i istakao da su sloboda medija i moćna pozicija javnog emitera, veoma važni za kosovsku demokratiju.

"Nadam da će uprava i novi odbor dovesti RTK na još jedan nivo. Postoje neka pitanja koja su kombinacija iz prošlosti, ali mi ćemo pomoći RTK-u jer smatramo da sloboda medija i pozicija moćne javnosti emitera su veoma važni za demokratiju Kosova, i pre svega jedan je od najvažnijih delova novog procesa integracije“, naglasio je Tomaš Šunjog.

S druge strane, generalni direktor RTK Škumbin Ahmedžhekaj, pored reformi koje se očekuju od septembra u RTK, rekao je da je pomoć partnera takođe važna u ovom procesu.

„Za nas je veoma važno da nismo sami u ovom procesu, već da imamo i pomoć partnera. Biće nam potrebna ekspertiza jer želimo da RTK pretvorimo u pravi javni emiter, koji se vraća javnosti sa svim svojim mogućnostima. Zbog toga je ova poseta bila izuzetno važna i smatram da moramo da nastavimo da komuniciramo sa našim strateškim partnerima kako bismo u ovom procesu reformi ali i određivanja imovine i održivog finansiranja RTK imali svačiju pomoć“, rekao je Ahmetdžhekaj.

Šef EU na Kosovu je ovom prilikom posetio i radne prostorije Radio televizije Kosova.

vës.

(Pripremila Snežana Milosavljević)