16:21

19.08.2022

16:21

19.08.2022

RTKlive

U znak priznanja za doprinos dat tokom službe pukovnika Stivena Rouza, na njegovoj dužnosti atašea odbrane SAD, održana je oproštajna ceremonija u Ministarstvu odbrane.

Prisutni su bili ministar odbrane Armend Mehaj, komandant KSB-a general-potpukovnik Baškim Jašari, zamenici ministara odbrane Šemsi Sila i Adnan Redžeplar, zvaničnici i viši oficiri Ministarstva odbrane i KBS-a, zvaničnici Savetodavnog tima za vezu sa NATO-om, KFOR, kao i drugi gosti.

Ministarstvo je saopštilo da je ministar Mehaj u znak zahvalnosti za izvanrednu službu i doprinos u ulozi atašea odbrane, povećanju kapaciteta Ministarstva odbrane i KBS-a, odlikovao pukovnika Rouza medaljom za zasluženu službu.

"Dok je, uz motivaciju za odličan učinak i izuzetnu profesionalnu podršku, tokom obavljanja dužnosti, general Jašari odlikovao pukovnika Rouza medaljom za posebne zasluge“, navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je pukovnik Rouz bio veoma cenjen zbog svoje strateške vizije, vođstva i posvećenosti, koji su snažno uticali na razvoj Ministarstva odbrane i KBS-a, navodi se u saopštenju.

„Pukovnik Rouz je sa svoje strane izrazio duboku zahvalnost za službu na Kosovu i odličnu saradnju sa Ministarstvom odbrane i KBS-om u svim oblastima“, navodi se u saopštenju.