23:35

27.11.2022

23:35

27.11.2022

RTKlive

Ministar odbrane Armend Mehaj povodom obeležavanja Dana snaga KBS-a kazao je da Kosovo svakim danom jača kapacitete vojske.

„Orao zastave označava istoriju nacije, zajedništvo koje ujedinjuje ideale preko granica, naše korene koji se nikada ne menjaju ili razdvajaju“, napisao je on u objavi na Fejsbuku.

On je dalje naveo na da ima još mnogo posla i da Kosovo namerava da u budućnosti postane članica NATO-a kako bi obezbedilo globalni mir.

„Prešli smo dug put do onoga što će ostati nasleđe između generacija, vojske, nacije i slobode, čak i više nego unutar našeg teritorijalnog državnog prostora, jer su naši ciljevi da sarađujemo u evropskoj porodici i u NATO. Čestitam svima Dan snage, Dan naše vojske!", napisao je Mehaj na Fejsbuku.

Osmani obišla vojnike u kasarni "Adem Jašari"

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je obišla vojnike u kasarni "Adem Jašari" u Prištini, zajedno sa bratom Adema Jašarija, Rifatom Jašarijem, jednog od osnivača Oslobodilačke vojske Kosova gde je kazala da je 27. novembar, Dan snaga, okupio građane da vide dosadašnje uspehe vojske.

"BSK sa velikim uspehom nastavlja tranzicioni period i naravno radi u skladu sa strateškom orijentacijom koju imamo kao država i kao narod, članstvo u NATO-u, tamo gde nam je i mesto", naglasila je Osmani.

Povodom Dana snaga, kao i 28. novembra Dana nezavisnosti Albanije zamenik ministra odbrane Kosova Šmsi Silja i komandant KSB-a general-potpukovnik Baškim Jašari, u pratnji generala i oficira KBS-a, tokom dana su se poklonili u spomen kompleksu u Prekazu, u čast žrtvi porodice Jašari.