14:38

02.12.2022

14:38

02.12.2022

RTKlive

S. H. osumnjičen za ubistvo 35-godišnje supruge H.G. izvršio samoubistvo. Ovu vest je saopštio ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja.

„Nakon intenzivnog rada svih jedinica Kosovske policije, moguće je locirati lokaciju ubice Sokolja Haljiljija. Uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o primopredaji, ubica je izvršio samoubistvo“, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

On je najavio da će Policija Kosova kao i Policijski inspektorat Kosova nastaviti istragu na otkrivanju svih okolnosti ubistva trudnice i samoubistva ubice.

Trudnica je ubijena u sredu uveče ispred Ginekološke klinike u Prištini, dok je izlazila da kupi hranu. Žrtva je bila trudna 41. nedelju kada ju je ubio osumnjičeni, koji je bio njen suprug, ali su proces razvoda braka započeli pre nekoliko meseci.

Ovo ubistvo šokiralo je javnost i izazvalo brojne reakcije, a juče je u Prištini održan protest na kome je traženo da se nasilje i ubistva nad ženama tretiraju kao vanredna situacija u zemlji.

U međuvremenu, danas u podne u lipljanskom selu Lugadži, u prisustvu članova porodice i brojnih građana, bila sahrana trudnice H.G.