16:48

02.12.2022

16:48

02.12.2022

RTKlive

Kosovska policija saopštila je detalje u vezi sa samoubistvom osumnjičenog Sokolja Haljiljija za teško ubistvo koje se dogodilo u sredu uveče u blizini Ginekološke klinike u Prištini.

„Kosovska policija je sa svojim istražnim i operativnim jedinicama, u koordinaciji sa Državnim tužilaštvom, intenzivno radila na lociranju i hvatanju osumnjičenog. Na osnovu intenzivnih uviđaja i operativno-istražnih radnji, danas, 2. decembra 2022. godine, oko 13.45 časova, policijske jedinice su uspele da lociraju osumnjičenog Sokolja Haljiljija, rođen 1991. godine, koji se nalazio u selu Davidovc, opštine Štimlje“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Kako se navodi u saopštenju, nadležne jedinice preduzele su sve neophodne policijske radnje, uključujući mere obezbeđenja na ovoj lokaciji, kao i pregovaračke mere sa osumnjičenim kako bi mu se omogućila predaja.

„I pored svih preduzetih mera i pokušaja pregovaranja, od strane nadležnih policijskih jedinica i organa, on se nije predao i izvršio samoubistvo iz vatrenog oružja. „Povodom ovog slučaja nastavljaju se dalja postupanja nadležnih policijskih jedinica, uključujući uviđaj lica mesta, a o daljim postupcima obavešteni su Tužilaštvo i Policijski inspektorat Kosova“, nastavlja se u saopštenju.