20:41

27.01.2023

20:41

27.01.2023

RTKlive

Kosovska policija saopštila je da su u petak osumnjičena lica pucala na policijsku patrolu koja je bila na službenoj dužnosti na lokaciji Banjska-Izvore u opštini Zvečan.

Kako se navodi u saopštenju policije, na automobilu je pričinjena materijalna šteta, a povređenih nema. Osumnjičeni napadači još su pritom ostavili džip. 

„Nadležne policijske jedinice su nastavile sa intenzivnim uviđajem, uspevši da identifikuju osumnjičeni napušteni automobil (džip-opel), na planinskom putu 250 metara od incidenta, za koji sumnjaju da je iz njega pucano. Takođe, u blizini osumnjičenog vozila uočeni su tragovi osumnjičenih lica koja su pobegla u nepoznatom pravcu“, navodi se u saopštenju.

Kosovska policija takođe sumnja da registarske oznake koje su pronašli na pomenutom automobilu zapravo ne pripadaju istom vozilu, te je zaplenjeno radi dalje istrage.

„U saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem pokrenut je predmet 'Ubistvo u pokušaju' i napada na službeno lice. Kosovska policija ostaje posvećena sprovođenju zakonskih zadataka i ovlašćenja u interesu bezbednosti i ustavnog poretka RKS“, navodi se u saopštenju.