18:00

24.03.2023

18:00

24.03.2023

RTKlive

Policija Kosova na osnovu svoje vizije i misije, nastavlja svoju punu posvećenost ispunjenju i realizaciji strateških ciljeva predviđenih „Strateškim planom razvoja“ na nivou zemllje, koji se realizuje i u Regionalnoj direkciji Severne Mitrovice.

Sprovođenje „Strateškog plana razvoja“, između ostalog, predviđa povećanje efikasnosti u održavanju javne bezbednosti, prevenciji, istrazi i otkrivanju kriminala, kao i graničnoj kontroli, što direktno utiče na bezbednost građana bez razlike, kao i na opštu bezbednost u zemlji.

Regionalna direkcija Mitrovica-Sever, uprkos izazovima i poteškoćama koje je imala, postigla je pozitivne rezultate u upravljanju bezbednosnom situacijom kao i u upravljanju (109) prijavljenih slučajeva za vremenski period (01.01.2023. do 15. marta 2023. godine), pri čemu su (91) krivična dela, a (18) incidenti različite prirode.

Vredi istaći da su i tokom ove nedelje u policijskim stanicama Mitrovica-Sever sprovedeni razni policijski zadaci i aktivnosti, uključujući sprovođenje konkretnih planova u oblasti saobraćaja, sprovođenje uredbi, povećanje prisustva policije u zajednici kao i povećanje policijskih patrola, što je pozitivno rezultiralo u opštoj bezbednosti i prevenciji kriminala.

Policija Kosova, Regionalna direkcija Mitrovica-Sever se zahvaljuje i još jednom nastavlja da podstiče građane svih zajednica bez razlike, za dalje povećanje saradnje i prijavljivanja slučajeva, za još mirnije i bezbednije okruženje za sve građane.