20:22

01.04.2023

20:22

01.04.2023

RTKlive

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je da je paljenje automobila sa ciljem izazivanja straha kod građana, teško krivično delo, kao i da je pod orkestrom Beograda.

"Paljenje automobila naših građana na severu koje je orkestrirao Beograd u cilju izazivanja straha kod drugih građana nesumnjivo je teško krivično delo. Identifikujući kriminalce koji su počinili takva dela, jedan od njih je danas uhapšen i koji je, osim što je učestvovao u paljenju automobila na severu, deo kriminalne strukture tzv „Civilne odbrane“, prethodno oružjem napao Kosovsku policiju, ranivši dvojicu njenih službenika“, napisao je on na „Fejsbuku“.

Prema njegovim rečima, bezbednosne agencije imaju dokaze o njegovoj umešanosti u napade na kritičnu infrastrukturu republike.

„U svetlu ovoga, danas uhapšeni državljanin srpske nacionalnosti optužen je za „učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, „ubistvo u pokušaju“, „stvaranje opšte opasnosti“ i „napad na službeno lice prilikom vršenja službene dužnosti“. Svako ko je, kao pojedinac ili kao deo kriminalnih grupa u režiji Beograda, izvršio bilo koju vrstu krivičnog dela sa ciljem destabilizacije naše zemlje, biće identifikovan i priveden pravdi“, zaključio je Svečlja.