11:39

13.01.2017

11:39

13.01.2017

RTK2, Zeri

Kancelarija za odnose sa javnošću Vlade Kosova izdala je juče saopštenje da se premijer Kosova Isa Mustafa sastao sa predstavnicima opština na istoku Kosova - Preševo, Medveđa i Bujanovac.

,,Premijer Kosova, Isa Mustafa, primio je danas delegaciju lokalnih institucija i privrednika iz tri opštine Istočnog Kosova, Preševo, Medveđa i Bujanovac", navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka kome su prisustvovali gradonačelnik Bujanovca, Šaip Kamberi, potpredsednik Preševa, Dželjal Memeti, predsednik Foruma za ekonomski razvoj, Muharem Salihu, koordinator za spoljne poslove, Aziz Aziri, i Muharem Zejnulahu, razgovaralo se o jačanju koordinacije u pogledu ekonomskog razvoja, infrastrukture, društvenog i kulturnog razvoja u tri opštine.

,,Premijer Isa Mustafa je izrazio podršku Vlade Kosova za stanovnike, lokalne vlasti i privrednike koji posluju u ove tri opštine, u cilju unapređenja razvoja i jačanja uloge ovog važnog dela", stoji u tekstu.  

Dalje se navodi da "predstavnici tri opštine Istočnog Kosova, su nakon što su se zahvalili premijeru Mustafi i Vladi Kosova i za podršku i prikazanu posvećenost, govorili o konkretnim projektima koji će pomoći u unapređenju procesa i sveobuhvatnom razvoju ove tri opštine". 

U tekstu na stranici vlade stoji i da je Premijer Isa Mustafa, pre nekoliko nedelja u Gnjilanu, održao radni ručak sa predstavnicima Albanaca u tri opštine Istočnog Kosova, odnosno sa albanskim poslanikom u Skupštini Srbije, Fatmirom Hasanijem, gradonačelnikom Bujanovca, Šaipom Kamberijem, predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca u 'Preševskoj dolini', Jonuz Musliuom i predsednicom Skupštine opštine Preševo, Arditom Sinani, kojom prilikom su razgovarali o jačanju saradnje i koordinacije između kosovskih institucija i političkih predstavnika stanovnika ove tri opštine.

Ovde pogledajte i tekst na albanskom jeziku.