15:07

18.04.2019

15:07

18.04.2019

Saopštenja, RTK2

Ministar finansija Bedri Hamza sastao se danas sa predsednikom EBRD, Sumaem Čakrabartiem, sa kojim je razgovarao o odnosima između Kosova i EBRD, nastavku finansijske saradnje između dve institucije i implementaciji projekata koji utiču na ekonomski razvoj Kosova, posebno za infrastrukturne projekte u sektoru transporta, navodnjavanja i podršku šeme za garanciju kredita.

Ministar Hamza je predsedniku EBRD poželeo dobrodošlicu na Kosovu i zahvalio se njemu i instituciji koju on vodi na spremnosti da pomognu Kosovu kroz investicije u važne projekte.

Hamza je izrazio potrebu za daljom saradnjom.

On je takođe obavestio Čakrabartia o budžetskom procesu, fiskalnim politikama, o koracima  koje preduzima Vlada Kosova za  ekonomski razvoj i o merama koje su preduzete za povećanje budžetskih prihoda u budžet Kosova.

Hamza je tokom sastanka rekao da saradnja između Kosova i EBRD bila i jeste veoma dobra, te izrazio uverenje da će se nastaviti i u budućnosti, posebno u oblasti ekonomskog razvoja i integracije u EU. 

Predsednik EBRD Suma Čakrabarti se zahvalio ministru Hamzi na dočeku i visoko ocenio rad i posvećenost  ministra Hamze za rast i saradnju između Kosova i EBRD.

Čakrabarti je takođe izrazio spremnost institucije koju on vodi da poveća saradnju u oblastima u kojima se stvara perspektiva integracije Kosova u EU, u oblastima koje utiču na poslovanje i povećanje blagostanja građana Kosova  i regionalne integracije.