16:34

21.02.2020

16:34

21.02.2020

Saopštenje, RTK2

Ministarka za administaraciju i lokalnu samoupravu Emilija Redzepi razgovarala je sa predstavnicima Svetske Banke o implementaciji trogodišnjeg projekta “Učesce mladih u lokalnom ekonomskom razvoju iz JSD granta“

Kako je saopšteno iz ovog ministarstva, pomenuti projekat biće finansiran od strane Japanske Vlade i biće sproveden u 10 opština u iznosu od približno 3 miliona dolara, u vremenskom period od tri godine.

"Opšti cilj ovog projekta je da se poboljša društveno ekonomska uključenost najmanje 3 000 ne uključenih maldih osoba, uzrasta od 15 do 29 godina, pripadnika svih zajednica sa akcentom na marginalizovane grupe", navodi se u saopštenju. 

Projekat će biti u oblasti obuke i ulaganja u inicijative mladih a ciji je uključivanje maldih u lokalni ekonomski razvoj.

Ministarka Redžepi je izrazila duboku zahvalnost predstavnicima Svetske Banke koji su prepoznali problem mladih na Kosovu i kroz ovaj program u odabranim lokalnim samoupravama uključiti što veći broj mladih ljudi i njihovo dalje afirmisanje.

“Pomoć i podrška mladima je od suštinskog značaja i treba biti prioritet kako centralnih tako i lokalnih institucija.  MALS-u će u narednom periodu akcenat biti na rešavanju problema mladih, njihovim zapošljavanjem i pružanju podrske njihovim inicijativama”, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, na sastanku je potvrđeno da će saradnja MALS-a i Svetske Banke biće nastavljena i u narednom period.