09:50

19.08.2022

09:50

19.08.2022

Agencije, Nova S

Salon automobila u Ženevi otkazan je četvrtu godinu za redom, a organizatori su kao razlog naveli nesigurnosti u globalnoj ekonomiji i geopolitici. Ipak,i dalje je u planu manifestacija u Kataru koja bi trebala da zameni najvažniji sajam automobila na svetu.

Fondacija „Comite permanent du Salon international de l’automobile de Geneve“ objavio je da će Salon automobila 2023 biti održan isključivo u Dohi u Kataru. To znači da je događaj koji je trebalo da se desi u februaru 2023. u najvećem gradu Švajcarske otkazan.

„Zbog neisigurnosti u globalnoj ekonomiji i geopolitici, kao i zbog rizika koji su povezani za pandemijom, organizatori su rešili da se isključivo fokusiraju na planiranje manifestacije u Dohi 2023. godine“, izjavio je Maurice Turettini, predsednik fondacije. Kao što je potvrđeno u aprilu, Salon automobila u Ženevi je planiran za termin od 14. do 19. februrara 2023. Turretini je izjavio da su uradili sve što je bilo u njihovoj moći da organizuju ovaj događaj u Ženevi, ali su „rizici bili veći od mogućnosti“.

Ženevski salon automobila će debitovati u Kataru u novembru 2023. godine, a tačni datumi još uvek nisu objavljeni.