15:09

22.11.2022

15:09

22.11.2022

Danas

Dok se najveći deo Silikonske doline bori sa obustavom zapošljavanja i smanjenjem broja zaposlenih, bar jedna kompanija za društvene mreže planira da i dalje zapošljava nove ljude: TikTok.

Ova kompanija ostaje posvećena svom cilju da zaposli gotovo 1.000 inženjera u svojim kancelarijama u gradu Mauntin vju u Kaliforniji, izjavila je za Si-En-En jedna osoba upoznata sa situacijom.

Izvršni direktor TikToka Šou Ci Čev je potvrdio da kompanija i dalje zapošljava nove ljude, govoreći na Blumbergovom Forumu nove ekonomije u Singapuru, dok su tema bila otpuštanja u drugim sličnim kompanijama, uključujući Metu i Amazon.

“Oduvek smo bili veoma oprezni kada je reč o zapošljavanju. U ovoj fazi našeg rasta, mislim da je ovakav tempo zapošljavanja odgovarajući za nas”, rekao je on.

Proteklih nedelja, Meta je saopštila da ukida 11.000 radnih mesta širom kompanije, Tviter je otpustio gotovo polovinu zaposlenih pod novim vlasnikom Ilonom Maskom, a Amazon je potvrdio da je počeo sa masovnim otpuštanjem.

Sadašnji i bivši lideri ovih kompanija su rekli da su se one proširile previše brzo, naročito tokom pandemije kada su korisnici prebacili najveći deo života na onlajn.

Sada se ove kompanije suočavaju sa padom potražnje i ukidanjem hiljada radnih mesta dok je ekonomska situacija sve lošija i vlada sve veća zabrinutost zbog recesije.

Promene na polju zapošljavanja u Silikonskoj dolini bi mogle da pomognu TikToku dok pokušava da ublaži kritike i zacementira svoju poziciju u Sjedinjenim Državama, kao i dok radi na proširenju ka novim proizvodnim kategorijama.