21:36

01.07.2019

21:36

01.07.2019

B92

Petnaestogodišnja Kori Gof savladala je Venus Vilijams sa 2-0 u setovima u prvom kolu Vimbldona i tako priredila veliko iznenađenje.

Kori Gof je najmlađa učesnica ikada na Vimbldonu i uspela je da nadigra petostruku šampionku i najstariju ovogodišnju takmičarku, Venus Vilijams.

Kori je igrala protiv svog idola Venus i uspela da je iznenadi veoma rano u prvom setu, pošto je već u petom gemu napravila brejk i povela sa 3:2.

Gof je nošena ovacijama uspela da nastavi sa sjajnom igrom i da zabeleži pobedu u prvom setu rezultatom 6:4. U drugom setu, videlo se dosta turbulencija, ali opet i sličnosti sa prvim setom.

Ponovo je Kori Gof u petom gemu napravila brejk, ali je ovoga puta u osmom gemu napravila nekoliko grešaka i dozvolila Venus da joj vrati brejk. Međutim, ova hrabra devojčica je napravila novi brejk, povela sa 5:4 i servirala za pobedu protiv svog idola.

Nije bilo nimalo lako za Kori Gof u ovom gemu, ali je uspela na kraju da stvori prednost i da je iskoristi i da sa 6:4, 6:4 upiše prvu pobedu ikada na Vimbldonu i plasira se u drugo kolo.

Tamo će se sastati sa Magdalenom Ribarikovom.