10:06

10.07.2019

10:06

10.07.2019

N1

Lionel Mesi je bio besan posle ispadanja Argentine u polufinalu Kopa Amerika od Brazila, a najbolji argentinski fudbaler je kritikovao južnoameričku fudbalsku federaciju.

Oštre kritike na račun suđenja i konfederacije nisu se svidele ni Mesijevom bivšem saigraču iz Barselone Daniju Alvesu. Brazilski bek je kazao da Leo Mesi nije ukazao poštovanje prema Selesau.

"Prijatelj nije uvek u pravu samo zato što je prijatelj. Možeš da kažeš to u nekom trenutku, ali ja se ne slažem. Prvo i pre svega on je ukazao nepoštovanje jednoj insitiuciji kakva je Selesao po mom viđenju. Drugo, to je bilo nepoštovanje prema nekoliko profesionalaca koji su se odrekli mnogo čega da bi se borili za svoje snove. Ja sam prijatelj koji uvek kaže istinu kada je potrebno i mislim da greši kada govori takve stvari", rekao je Dani Alves. 

Brazil je inače osvojio Kopa Amerika dok je Argentina bila tek treća. Mesi je u duelu sa Čileom za treće mesto dobio crveni karton, a svojim saigračima se nije pridružio prilikom dodele medalja.