15:25

10.08.2019

15:25

10.08.2019

Darko Mirković, RTK2

Ekipa Milana je na Kosovo i zbog prijateljskog meča sa Feroniklom doputovala je u skoro najačem sastavu, pre svega  u cilju uigravanja sastava za početak šampionata. Ipak jedan od legendi kluba, proslavljeni prvotimac Franko Barezi ističe da tako veliki klubovi, poput Milana imaju obavezu širenja prijateljstva ne samo u regionu nego i šire.

"Drago mi je da smo danas na Kosovu, jer sigurno znam da ovde imamo veliki broj navijača. Uostalom slika ispred hotela po našem dolasku to i potvrđuje. Obaveza kluba je da širi prijateljstvo i da bude svuda prisutan, pre svega zbog velike armije navijača koja nas podržava. Prijatno se osećamo na Kosovu i znam da će večeras gledaoci uživati u fudbalskoj predstavi", rekao je Franko Barezi na veoma posećenoj konferenciji za novinare.

Član uprave "rosonera" i dugogodišnji prvotimac Danijel Masaro je istakao da je za strušni štab Milana ovo još jedna dobra prilika da se ekipa što bolje uigra i neki novi igrači priviknu na sistem igre. Ujedno on veruje da su ovakvi događaji najbolja promocija fudbalskog sporta.

"Ispred nas je još jedan pripremni meč koji smo shvatili veoma ozbiljno, jer se pripremamo za početak prvenstva. Prijatelji smo sa kosovskim klubovima jer znamo da je na ovom prostoru uvek bilo dobrih igrača, a neki od njih i sada igraju u italijanskim klubovima. Uostalom potvrda toga je i činjenica da naš klub svake godine na Kosovu organizuje fudbalski kamp u potrazi za novim fudbalskim nadama", istakao je Danijel Masaro.

Prijateljska utakmica između Feronikla i Milana igra se večeras od 20 sati i 45 minuta na gradskom stadionu u Prištini.