10:06

23.09.2019

10:06

23.09.2019

B92

Ćavi Ernandes, legandarni fudbaler Barselone, kaže da bi voleo da trenira Lionela Mesija, Luisa Suaresa i ostale igrače katalonskog giganta.

Ernesto Valverde, aktuelni trener šampiona Španije, nalazi se pod velikim pritiskom zbog loših igara ekipe i mogao bi uskoro da napusti klupu.

Kao njegova zamena nameće se legendarni Ćavi, koji kaže da, naravno, ne bi imao problem da bude šef stručnog štaba Barse.

"Ne znam da li će se to desiti. Jedino što me zanima sada je da ekipa pobeđuje i da se uči iz grešaka", rekao je Ćavi za katalonske novine "Ara".

Ćavi je ove godine ušao u trenerske vode i trenutno vodi katarski Al Sad, u kojem je i završio karijeru.

"Ne bih imao problem da treniram nekadašnje saigrače. Znam šta Mesi voli, poznajem dobro Suaresa, Buskeca, Pikea, Roberta... Znam šta su sposobni da urade, kako treniraju, na koji način. Voleo bih da kao trener imam u ekipi fudbalere koje već odavno poznajem i sa kojim imam dobru hemiju", kaže Ćavi i dodaje:

"Mesi je igrač koji može igrati sjajnu odbranu. Ima fizičku, ali i mentalnu snagu. On ima sve. Ako ubediti njega da trči, šta će ostali raditi? Pa trčaće dvaput više od njega".

Barselona je u istoriji imala velike fudbalere, ali nikoga poput Ćavija. Legendarni Španac proveo je u Kataloniji 17 godina, odigrao je 769 utakmica, postigao 85 golova, uz 184 asistencije, i osvojio je veliki broj trofeja.