10:38

25.09.2019

10:38

25.09.2019

N1

Milvoki Baksi su nedavno poručili da će narednog leta ponuditi supermaksimalni ugovor najkorisnijem igraču NBA lige prošle sezone Janisu Adetokunbu. Priča o tome međutim nije dozvoljena po pravilima lige.

Generalni menadžer Mivokija Rob Horst je nedavno na skupu ispred gradske većnice Milvokija dobio pitanje šta će biti sa ugovorom Janisa Adetokunba. Grčki igrač tek naredne godine može da pregovara o tome. 

"Odgovor trenutno je da ne možemo ništa da pregovaramo. Janis za godinu dana može da dobije supermaksimalni ugovor i tada će mu naravno to biti i ponuđeno. Pričamo o tome stalno, naša odgovornost je da napravimo okruženje u kome će košarakaši dolaziti svakog dana da igraju da rade i da žele da pobeđuju na najvišem nivou. Napravili smo velike korake ka tome prošle godine, nastavićemo da radimo tako. Mislim da ako damo Janisu prave mogućnosti, on voli Viskonsin i Milvoki i mislim da će biti u Baksima dugo", rekao je Rob Horst.

Baksi su zbog ovakve izjave dobili kaznu od 50 hiljada dolara, a radi se o tome da NBA franšize ne mogu da se obavežu da će igraču dati supermaksimalni ugovor pre njegove sedme sezona. Janis je u najjačoj ligi sveta do sada odigrao šest sezona.

Inače Horst možda i nije slučajno dao ovakvu izjavu, s obzirom na to da sa jedne strane novčana kazna nije problem, a da sa druge šalje jasnu poruku svima koji bi potencijalno želeli Janisa 2021. godine da odvoje od Viskonsina i Milvokija. Naime čim je Horst dao ovakvu izjavu, neki novinari su pričali kako će Golden Stejt vrbovati Adetokunba da postane "ratnik" 2021. godine kada može da postane slobodan agent.