10:41

25.09.2019

10:41

25.09.2019

N1

Vozač Red Bula Maks Ferstapen je u Singapuru završio kao trećeplasirani i nije bio blizu dvojca Ferarija koji je zauzeo prva dva mesta. Holanđanin veruje da je u Singapuru morao da se bori za pobedu i da je ta trka alarm za njegovu ekipu.

Red Bulovi vozači nisu mogli da isprate ritam Mercedesa i Ferarija u kvalifikacijama, pa su na stazi na kojoj obično mogu da budu dobro plasirani imali loše rezultate. Maks Ferstapen, koji je imao veoma loše nastupe na stazama Spa i Monca, je očekivao pobedu.

"Nije dovoljno dobro. Došli smo da pobeimo. U subotu je bilo gore nego u nedelju, ali rekao bih da je ovo poziv za buđenje. Od Austrije pa na ovamo ovo je najlošiji nastup jer smo očekivali da budemo veoma dobri. Imam neke ideje zašto je ovde bilo ovako loše. Analiziraćemo ih i probaćemo da budemo bolji u Sočiju. Ovde bolid nije bio dovoljno dobar u krivinama kao što smo želeli", poručio je Maks Ferstapen.

On je zadovoljan što je obišao Luisa Hamiltona na stajanju, ali nije mogao da stigne Ferarijeve vozače. 

"U trci sam mogao malo da ih pratim. Nisam mogao da ih napadnem, ali bar sam mogao da pratim vozilo ispred sebe i da se nikada ne odvoji previše. Naravno radilo se najviše o čuvanju pneumatika. Bio sam u pit stopu u pravo vreme, pretekao sam Luisa i od tada je bilo sve pozitivno. Sve smo dobro izveli i posle svih problema koje smo imali u kvalifikacijma mislim daje dobro što smo završili na podijumu", kazao je Holanđanin.