17:13

30.09.2019

17:13

30.09.2019

Bojan Tomić, RTK2

Škola fudbala "28 .jun" iz Gračanice kao mladi sportski kolektiv u svojim redobima ima više od 130 polaznika. Mladi fudbaleri iz Gračanice i okoline vredno treniraju i savladavaju osnove ovog sporta. Da se u ovoj školi fudbala  ozbiljno radi,  potvrđuje i poziv koji je dvojici mladih fudbalera upućen iz Crvene Zvezde.

Saradnja između škole fudbala "28.jun" iz Gračanice i fudbalskog kluba Crvena Zvezda iz Beograda počela je pre dve godine. Treneri iz Gračanice često prisustvouju treninzima beogradskog kluba i aktivno učestvuju u trenažnom procesu. Zvezda je prošle godine otvorila tri regionalna trenažna centra.

"U Zrenjaninu ,Šapcu i Kraljevu bili smo sa šest klinaca, dva naša člana 2008. dva člana 2009. i dva najmlađa 2012. godište. Selektivnom treningu u Kraljevu prisustvovalo je preko 100 dečaka, gde je svih šest naših članova izabrano za dalje selektiranje na stadionu Crvene zvezde. Naravno,svih šest naših igrača dobilo je pohvale i imali su dobre rezultate, međutim dva naša najmlađa igrača Mateja Jovanović i Bogdan Stolić postiglii su odlične rezultate, treneri su bili prezadovoljni njihovim radom i oni su dobili poziv da treniraju za šampiona Srbije. Međutim, zbog čitave situacije i udaljenosti Gračanice od Beograda, neće moći stalno da prisustvuju treninzima,ali postigli smo takav dogovor da kada imaju turnire pozovu izabrane igrače i oni će se sigurno odazvati", istakao je trener škole fudbala "28.jun" Ljubomir Đekić.

Poziv Crvene zvezde znači mnogo i trenerima škole fudbala i mladim fudbalerima Mateji Jovanoviću i Bogdanu Stoliću.

“Sigurno puno znači. Na samu pomisao i na samu izgovorenu reč 'Crvena  zvezda', nama se to čini kao nešto nedostižno, nešto predaleko, međutim, ako se malo potrudimio i vredno radimo, vidimo da je to tako blizu da deca iz Gračanice vrlo lako mogu doći do tako velikog kluba", zaklučio je trener Đekić.

Trener Ljubomir Đekić ističe da je, prema rečima Zvezdinih  trenera, u planu da beogradski klub otvori trenažni centar i u Gračanici, gde će se stvoriti uslovi za odabir najuspešnijih mladih igrača.