17:12

09.10.2019

17:12

09.10.2019

Bojan Tomić, RTK2

Kao što je prethodnih dana i najavljivano, fudbalerima Crvene zvezde je zabranjen ulazak na Kosovo, kako bi odigrali utakmicu šesnaestiene finala Fudbalskog kupa Srbije protiv Trepče.

Na prelazu Jarinje od strane kosovske policije zaustavljen je autobus gde su se nalazili fudbaleri i rukovodstvo Crvene zvezde. Do odigravanja najavljene utakmice na Kosovo neće doći, iz uprave šampiona Srbije rekli su da je sprečen praznik fudbala na severu Kosova.

“Došli smo danas da odigramo jednu utakmicu, da samo igramo fudbal, da se bavimo sportom, međutim, to nam je zabranjeno i uskraćeno. I pored preporuke FIFE da se današnja kup utakmica između Trepče i Crvene zvezde odigra u Mitrovici, Kosovske institucije su se oglušile na preporuku i savet najviše svetske fudbalske organizacije FIFE i nisu nam dozvolili ulazak na Kosovo. Ja sam bio na čelu kolone i ovde, na graničnom prelazu, prišli su nam predstavnici Policije Kosova i rekli da je zabranjen ulaz na teritoriju Kosova. Na moje pitanje “zašto”, rekli su da je to odluka Vlade Kosova i da nemaju dalja objašnjenja. Hteli smo da budemo sportisti, da napravimo jedan lep sportski događaj, jedan ugođaj, jedan praznik za ovaj narod ovde. Žao mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski događaj, hteli smo samo da se bavimo sportom i ništa drugo”, rekao je generalni direktor fudbalskog kluba Crvena Zvezda, Zvezdan Terzić.

Iz fudbalskog kluba Trepča kažu da su se do poslednjeg trenutka nadali da će do ove utakmice ipak doći.

“Mi smo se spremali od samog trenutka kada je izvučena Zvezda. Vidite i sami šta se dešava, ovo je više od sporta, više od igre. Svima nam je žao, spremao se spektakal u Kosovskoj Mitrovici, ali i sami ste bili prisutni i videli šta se izdešavalo. Mi smo od početka izvlačenja imali tenzije, ali smo ipak bili optimisti do današnjeg dana, do 10 sati, da će utakmica biti odigrana i za to smo se spremali do poslednjeg trenutka”, istakao je Vlada Radovanović, tehnički direktor fudbalskog kluba Trepča.

Utakmica između Trepče i Crvene Zvezde odigraće se u sportkom centru u Staroj Pazovi, u četvrtak, 10. oktobra od 15 sati.