10:59

18.10.2019

10:59

18.10.2019

Bojan Tomić, RTK2

Nevladina organizacija “Evropski front solidarnosti za Kosovo” u kome se pored italijanskih, nemačkih, finskih, nalaze i srpski predstavnici, u Štrpcu je organizovala sportski dan koji je okupio oko 100 devojčica i dečaka.

Okupljeni osnovci iz Štrpca, Gotovuše, Sevca, Osojana, Velike Hoče i Prilužja na jednodnevnom turniru takmičili su se u fudbalu, odbojci i košarci. Jedan od organizatora turnira Mateo Karoneti rekao je da je zadovoljan odazivom dece.

“Ovo je prvi školski turnir koji organizujemo. Drago mi je da su deca koja su ovde srećna. Cilj naše organizacije je da pomažemo i usrećimo decu na Kosovu. U budućnosti planiramo da na ovom turniru bude jos više ucesnika”, istakao je Karoneti.

Profesori sporta i fizičkog vaspitanja iz pomenutih mesta ističu da ovakvi turniri deci puno znače.

“Evo danas deca su tu srećna i zadovoljna. Moja ekipa se u fudbalu plasirala u polufinalu i nadam se da ćemo i do finala. Bili su srećni i pre nego što je turnir počeo i jedva su čekali da dođu ovde u Štrpcu. Žive u maloj sredini, nisu do sada učestvovali na takmičenja jer nemaju uslova za to, i za njih je ovo prilika da osete takmičarski duh i da upoznaju drugu decu”, rekla je Natalija Bojić, profesor fizičkog koja svoje časove održava u Orahovcu i Velikoj Hoči.

“Turnir protiče u najboljem redu, dosta je dece mnogo ekipa i izuzetno mi je drago što sam sa svojim učenicima ovde u Štrpcu", istakao je Dejan Dimitrijević profesor iz Prilužja.

“Ovaj turnir je odlična prilika da omasovimo sport, da deci vratimo osmeh na lice i da ih vratimo zdravom načinu života”, zaključio je profesor Dragan Ristić iz Štrpca.

Da se na sportskim borilištima lepo provode potvrdili su i akteri turnira.

“Došla sam iz Velike Hoče. Sa svojom ekipom takmičimo se u odbojci, lepo se provodimo, družimo se i već sam stekla nove prijatelje”, rekla je Maja učenica petog razreda iz Velike Hoče.

“Super na je ovde na turniru. Nema veze što smo izgubili, bitno je da smo učestvovali i kao i uvek važnije je učestvovati a ne pobediti”, rekao je Marko iz Štrpca.

Na kraju turnira za najuspešnije obezbeđeni su pehari, a svaki učesnik je na poklon dobio i majicu kao uspomenu na ovo sportsko druženje.