14:57

21.10.2019

14:57

21.10.2019

Bojan Tomić, RTK2

Seniorska košarkaška selekcija Kosova će do kraja decemba dobiti novog selektora. Iz košarkaškog saveza kažu da su u toku pregovori sa inostranim košarkaškim stručnjacima. Košarkašku reprezentaciju Kosova u februaru 2021. godine očekuju prvi predkvalifikacioni turniri za Svetsko prvenstvo.  

Prvi čovek Košarkaške federacije Kosova Arben Fetahu za RTK2 nije hteo da otkrije ko bi mogao da zameni nekadašnjeg selektora Damira Mulaomerovića.

„Već smo odabrali par ljudi sa kojima ću lično popričati do kraja decembra, kada je i poslednji rok za imenovanje novog selektora. To je otprilike za dva meseca. Radimo na tome da opet angažujemo novog selektora iz inostranstva. Jedna košarkaška škola je u Americi, a druga je ovde, blizu nas, i radimo na prepoznavanju mogućih selektora i onih preko bare, odnosno iz Amerike, a i ovde u regionu. Trenutno smo u toj fazi, još ne žurimo imamo još dva meseca za to“, istakao je Arben Fetahu.

Kosovska košarkaška federacija je, posle 10 godina uspešne saradnje nedavno potpisala memorandum o saradnji sa Košarkaškim savezom Severne Makedonije.

„Nije to ništa novo jer ono što smo potpisali je formalizacija naših odnosa, odnosno dogovorili smo sve šta jedan savez može dobiti od drugog. Veoma smo bliski i u redovnom smo kontaktu sa Košarkaškim savezom Severne Makedonije, kao i sa ostalim savezima iz regiona. Ovakav format memoranduma je uobičajen za dva saveza: učešće naših trenera na njihovim klinikama i učešće njihovih trenera na klinikama kod nas, zatim razmena iskustva, tu su turniri i kampovi koji se kod njih organizuju, na koje mogu ići naša deca i obratno“, zaključio je Fetahu.

Pred košarkaškom selekcijom Kosova su pripreme za predkvalifikacione turnire za Svetsko prvensto, koji će se održati februara i novembra 2021. godine.