10:01

30.10.2019

10:01

30.10.2019

Bojan Tomić, RTK2

Zahvaljujući entuzijazmu Dejana Dimitrijevića, profesora sporta i fizičkog vaspitanja u Prilužlju i trenera atletskog kluba, kraljica sportova je sve popularnija među decom u ovom mestu.

Članovi atletskog kluba iz Prilužja donose brojna odličja sa takmičenja na kojima nastupaju. I na poslednjem od njih, održanom u Šapcu, ostvarili su zapažene rezultate.

„Uroš Mašić u konkurenciji mlađih pionira osvojio je zlatnu medalju na 1.500 metara, sa odličnim vremenom od 4.24 što je za tu kategoriju i taj urast izuzetno dobro vreme. U istoj kategoriji mlađih pionira na 1.500 metara ekipno smo bili vice šampioni Srbije. Prvo mesto u ekipnoj konkurenciji osvojila je ekipa Novog Pazara, dok je do trećeg mesta došla ekipa Lazarevca. Istog dana pored prvenstva Srbije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji održana je i završna kros trka rts-a kroz Srbiju na kome smo takođe došli do odličnih rezultata“, istakao je Dejan Dimitrijević trener atletskog kluba „Prilužje“.

Atletičare iz Prilužja do kraja godine očekuju još takmičenja.

„Do kraja ove kalendarske godine očekuje nas kroz „Partizana“ trećeg novembra, zatim imamo pozive za par uličnih trka ali videćemo dal ćemo na svim tim trkama učestvovati. Učesnici smo trke rts-a „kros Srbiju“ i od 2015. godine nismo propustili ni jednu trku i zbog toga smo dobili posebno priznanje kao najuspešnija škola“, rekao je Dimitrijević.

Atletski klub „Prilužje“ postoji sedam godina. Iako radi u otežanim uslovima, ovaj klub spada u najtrofejnije sportske kolektive na ovom prostoru.