15:42

07.11.2019

15:42

07.11.2019

Bojan Tomić, RTK2

Proslavljeni Srpski reprezentativac u vaterpolu, osvajač brojnih svetskih i evropskih odličja u klupskoj i reprezentativnoj karijeri Nikola Rađen nedavno je na kampu vodenih sportova u Pančevu ugostio decu iz Gračanice.

Treću godinu za redom kamp vodenih sportova okupio je veliki broj dece, među njima šest devojčica i šest dečaka iz Gračanice koji su na osmodnevnom druženju naučili osnove plivanja. Nekima od njih je ovo i prvi put da borave na nekom sportskom kampu. Govoreći za RTK2 Nikola Rađen je rekao da je na kampu vodenih sportova u Pančevu ispunjen cilj i da je bilo zadovoljstvo upoznati se i družiti se sa decom sa Kosova.

"Cilj kampa je da sva deca imaju prilike da treniraju sa šampionima, cilj kampa je da sva deca nauče da plivaju i to je ono što smo radili sa devojčicama i dečacima sa Kosova. Deca su bila fenomenalna, naučila su da plivaju i upoznaju osnovne tehnike plivanja, da upoznaju naše svetske šampione aktivne sportiste,da obiđu Beograd i sve znamenitosti Beograda. Bilo mi je drago upoznati ih i družiti se sa njima”, rekao je Nikola Rađen.

Iz odeljenja zdravstva i socijalne zaštite opštine Gračanica kažu da je ovo samo jedna od aktivnosti koje sprovode za decu iz socijalnih porodica, a koje mladima puno znače.

"Boravak na kampu je deci puno značio. Oni su i pored aktivnosti koje su imali u bazenu i sportskim salama imali i svakodnevni obilazak Beograda: posetili su Kalemegdan, stadion Crvene zvezde, muzej Nikole Tesle. Hteli smo da na kamp odvedemo decu iz porodica koje su socijalno ugrožene i većina te dece nikada nije otišlo van Gračanice”, istakao je Aleksandar Popović direktor odeljenja zdravstva i socijalne zaštite.

Nikola Rađen je obećao da će sledećeg leta posetiti Gračanicu i održati trening za sve devojčice i dečake iz ovog mesta.