15:20

11.11.2019

15:20

11.11.2019

Bojan Tomić, RTK2

U okviru 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, selekcija Kosova gostuje ekipi Češke, u četvrtak, 14. novembra, od 20:45. Tim povodom selektor Kosova je održao koferenciju za medije.

“Na prvom mestu je dobra igra”, istakao je pred novinarima selektor Kosova Bernard Šelond, objašnjavajući da je po njegovom mišljenju najbitnije da njegov tim u meču uvek da sve od sebe.

“Uvek se govori o rezultatu, a ja govorim o tome kako mi igramo. Rezultat dolazi isključivo iz dobre igre i zato moramo igrati dobro, moramo napadati, moramo trčati i biti aktivni svih 90 minuta, pokazati tekniku, izvanredan mentalitet, što se podrazumeva za svaku igru i svaki tim. Zato moramo pružiti veoma dobru igru, ali ne zbog rezultata, već zbog dobre igre koja donosi rezultate”, istakao je selektor Kosova Bernard Šelond.

U prvoj utakmici u Prištini selekcija Kosova je bila bolja i slavila je rezultatom 2:1. Selektor Šelond ni tada, kao ni sada nije vršio pritisak na svoje igrače. 

“Nikada ne govorim o slabostima protivničkog tima. Pratio sam sve igre Česke Republike, pogledao sam dva puta naš meč protiv Česke, analizirao sam svaki detalj. Pogledao sam sve dosadašnje mečeve Češke u kvalifikacijama, ovaj meč može biti drugačiji. U meču protiv Engleza Česi su imali posed lopte 60%, a protiv Kosova nije bilo tako”, zaključuje selektor Šelond.

Kosovo trenutno zauzima treće mesto u A grupi, sa 11 bodova, dok se Česi sa bodom više nalaze na drugoj poziciji. Meč između Češke i Kosova u Plzenu odigrava se u četvrtak, od 20:45.