15:33

28.11.2019

15:33

28.11.2019

Darko Mirković, RTK2

Predajući odlikovanje olimpijskoj šampionki Majljindi Keljmendi i njenom treneru Dritonu Kuki, koji su proglašeni ambasadorima dobre volje, ministar spoljnih poslova Vlade Kosova u ostavci Bedžet Pacoli je naglasio da su oni svojim rezultatima na najbolji način prezentovali Kosovo u svetu.

,,Puno ste radili, ostvarili sjajne rezultate, napravili velike uspehe. Kosovo nije moglo biti bolje predstavljeno, nego kroz vaš uspeh i svi smo vam jako zahvalni na tome. Želimo vam sve najbolje u životu, puno sreće i nove energije", naglasio je Pacoli.

Aktuelna olimpijska šampionka iz Rija Maljinda Keljmemdi je nagalasila da iza postignutih rezultata stoji mnogo rada, treninga i odricanja, što je jedini pravi put do krajnjeg cilja.

,,Jako sam srećna i ponosna što sam sportom kojim se bavim na pravi način uspela da promovišem Kosovo, posebno mlade Kosova širom sveta. Nastaviću da radim, pružam još više i sigurna sam da će novi rezultati doći", rekla je na prijemu Majljinda Keljmendi.

,,Ovim što smo postigli pokazali smo svetu da je moguće da se na Kosovu stvori sportista svetskog ranga, čiji se rezulati poštuju. Maljinda je to pokazala i sa pravom nosi titulu najbolje džudistkinje sveta", rekao je trener Driton Kuka.

 Maljinda Keljmendi i njen trener Driton Kuka izrazili su saučešće porodicama žrtava  zemljotresa u Albaniji.