18:15

29.11.2019

18:15

29.11.2019

Bojan Tomić, RTK2

Odbojkaški klub “Brezovica”  obeležava 45 godina postojanja. Proslavi  su prisustvovali čelnici  odbojkaškog saveza Srbije i članovi koji su osvojili olimijsko zlato u Sidneju.

Delegacija Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaškog saveza Vojvodine na čelu sa predsednikom Zoranom Galićem obišla je opstinu Štrpce. Posle prijema god Gradonačelnika Bratislava Nikolića čelnici odbojkaškog saveza obišli su i odbojkaški klub “Brezovica” i tom prilikom članovima ovog sportskog kolektiva poklonili sportsku opremu i upoznali se sa uslovima u kojima rade i treniraju.

"Ja sam došao ovde sa velikim zadovoljstvom i sa specijalnom emocijom na proslavu 45 godina kluba na svečanu skupštinu iz prostog razloga sto sam pre nekih 30-ak godina ovde gore u hotelu i maloj sportskoj sali  bio sa odbojkaškom klubom “Vojvodina” gde smo obavili jesenje pripreme i zašto kažem emotivni pristup jer to je bila prva moja titula kao glavnog trenera odbojkaškog kluba Vojvodina . Koristim ovu priliku da čestitam klubu iz Štrpca da su uspeli da održe klub i da skupe ovoliki broj dece“, istakao je Zoran Gajić  predsednik odbojkaškog saveza Srbije.

“Meni je drago što u Štrpcu postoji i ženski i muški odbojkaški klub,drago mi je što vidim da je izgrađena i nova sportska dvorana koju mogu da koriste i učenici u školi i naravno da mogu da koriste i sportski klubovi“, kaže Vladimir Batez pokrainski sekretar za sport i omladinu u vladi Vojvodine.

 Iz odbojkaškog kluba “Brezovica” poručuju da im je poseta čelnika odbojkaškog saveza Srbije izuzetno bitna.

“Ovo je jedan od posebnih trenutaka gde je jedan predsednik granskog saveza Srbije koji je došao u opštini Štrpce u poseti odbojkaškog kluba “Brezovica”.I nadam se da nikada neće prekinuti ova saradnja, ovaj divni gest odbojkaškog saveza Srbije,odbojkaškog saveza Vojvodine i svih odbojkaških saveza u regionu“, rekao je Dragan Maksimović  predsednik odbojkaškog kluba “Brezovica.

 Na proslavi koju je odbojkaški klub iz Štrpca  organizovao Povodom 45 godina posojanja nekadašnjem osvajaču Olimijskog zlata iz Sidneja 2000.godine Zoranu Gajiću dodeljena je zahvalnica.