10:33

30.11.2019

10:33

30.11.2019

Saopštenja, RTK2

Projekat IOM-a na Kosovu za Povratak i Reintegraciju u V fazi (RRK V) juče je uspešno sproveo različite sportske aktivnosti u sportskoj sali u Kamenici.

U ovim sportskim aktivnostima učestvovalo je preko 50 gimnazijalaca iz srpske i albanske zajednice.

"Ideja za takvu vrstu aktivnosti je potekla od Focus Community Group (Fokus Grupe za Zajdnice) koje su osnovane u svih 12 opŠtina koje su deo projekta RRK V, gde je kao prioritet prepoznat upravo međuetnička saradnja u njihovoj opštini. Deca, njihovi nastavnici, zamenik predsednika opstine, kao i direktor skole (Gimnazije) su imali prilike da pre svega u prijateljskoj atmosveri uživaju u sportskim aktivnostima kao i zabavi. Deca su se međusobno družila, smejala, plesali i pevali zajedno, kao i vežbali svoje fizicke i mentalne sposobnosti kroz različitih igara kao što su: šah, pikado, košarka, karaoke, fudbal, odbojka, kvizovi na Engleskom jeziku i mnogo drugih igara. Deca su takođe imala obezbeđen ručak kao i osveženje. Ovo je bio jako interaktivan, pozitivan i energičan dan za sve nas i svi smo podjednako uživali", navodi se u saopštenju IOM-a. 

Ovaj projekta IOM RRK V je finansiran od strane Kancelarije Evropske Unije na Kosovu i Ministarstva za Zajednice i Povratak i sprovodi se u ukupno 12 opstna na Kosovu.