14:55

25.01.2020

14:55

25.01.2020

Milan Milićević, RTK2

Odeljenje za omladinu i sport Opštine Gračanica je na Sportskom kompleksu "Dragan Džajić'' organizovalo ceremoniju dodele nagrada najuspešnijim sportskim kolektivima i školama sa teritorije ove opštine.

Za zapažene rezultate u 2019. godini, sportskom opremom i zahvalnicama, nagrađeno je ukupno sto osamdesetoro dece iz osam sportskih klubova i isto toliko škola sa teritorije opštine Gračanica. Predsednik ove lokalne samouprave je istakao značaj podrške razvoju sporta.

„Tokom cele protekle godine smo imali izuzetnu saradnju sa svim sportskim klubovima i školama. Odlučili smo da od ove godine pokrenemo akciju i nagradimo sve najbolje sportiste iz Opštine Gračanica. Ovo je za nas veoma bitan događaj i naša opština će zasigurno i u budućnosti raditi sa decom što je više moguće. Želimo da podržimo sva sportska udruženja, sve škole i svakog pojedinca koji želi da se bavi sportom, jer su pre svega ova deca budućnost naše opštine“, rekao je Popović. 

Nagrade za uspehe u prethodnoj godini daće dodatni podstrek klubovima da nastave da nižu dobre rezultate i budu ambasadori svoje opštine na brojnim takmičenjima.

„Lepo je kada dobijete neko ovakvo priznanje i drago nam je da budemo u ovakvoj grupi klubova koji stvaraju odlične rezultate. Hvala Opštini Gračanica i nadam se da će i u budućnosti voditi računa o nama kao što su do sada“, rekao je Milan Rašić iz karate kluba „Sen Ši“.

„Nama kao školi fudbala mnogo znači da imamo podršku Opštine Gračanica. A, ovoj deci ove nagrade da nastave da rade naporno i da napreduju“, kaže Strahinja Aritonović iz škole fudbala „28. jun“.

„Drago nam je da je opština i u protekloj godini bila na našoj strani i da samo imali jako dobru saradnju. Nadam se da ćemo i u 2020. raditi punom parom i da ćemo ostvariti dobre rezultate“, ističe Slobodan Stanisavljević iz kik boks kluba „Šakal“.

Iz Opštine su najavili da će u narednom periodu u saradnji sa brojnim organizacijama, ali i Kancelarijom Vlade Srbije za KiM pokušati da obezbede više sredstava za sve sportske kolektive, što su svojim rezultatima svakako zaslužili.