21:45

14.02.2020

21:45

14.02.2020

RTK

Na konferenciji za novinare u Kosovskoj košarkaškoj Federaciji u Prištini predstavljen je novi Kosovski selektor Grčki trener Hristos Marmarinos.

Predsednik Kosovske košarkaške Federacije, Arben Fetahu je rekao da je čast imati trenera kao što je Marmarinos. 

"Čast nam je da danas predstavimo novog kosovskog selektora, Hristos Marmarinos. Hristos je veoma ambiciozan trener, dobro upoznat sa savremenom košarkom. Ovo je kratak rok za rad sa košarkašima, jer su utakmice sa Islandom i Luksemburgom veoma blizu, ali verujemo u njegove sposobnosti. Nadamo se da ćemo uspeti i da će se saradnja nastaviti još dugo", rekao je Fetahu.

Odgovarajući na pitanje novinara da li igrači moraju da se prilagode treneru ili trener igračima, Fetahu je dodao da će to biti uzajamno i da će se naći ravnoteža između novog trenera i kosovskih igrača.

Kosovski selektor je rekao da je čast da vodi Kosovo.

"Prvo, želim da kažem da sam naišao na srdačnu dobrodošlicu od lidera Kosovskog košarkaškog saveza i osećam se zaista dobro. Čast mi je da vodim Kosovo i da mogu da radim sa kosovskim igračima. Ovo je dobra prilika za mene, ali se nadam da ćemo zajedno uraditi dobar posao i uspeti. Naš cilj je da pobedimo. Imamo dva teška meča, ali ćemo se fokusirati na naše sposobnosti i igrače koje imamo", rekao je Marmarinos.

Pripreme Kosova počinju 17. februara (ponedeljak), jer će se prvi meč sa Islandom održati u Prištini 20. februara, a drugi duel sa Luksemburgom održaće se 23. februara.

Utakmice se igraju za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine.