09:07

19.02.2020

09:07

19.02.2020

N1

Kris Boš je putem društvenih mreža poručio da je razočaran zbog toga što nije među finalistima u ovogodišnjoj klasi za prijem u Nejsmitovu kuću slavnih.

Osam imena se našlo među finalistima za klasu 2020. za ulazak u Kuću slavnih. Među njima su petostruki NBA šampion Kobi Brajant, trostruki šampion Tim Dankan, zatim Kevin Garnet kao i četvorostruka olimpijska šampionka Tamika Kečings. Tu su zatim trostruki NCAA šampion trener Kim Malki, Barbara Stivens, Edi Saton kao i dvostruki NBA šampion trener Rudi Tomjanovič.

"Kada gubim to me nervira. Kada mi malo fali, to me nervira. Uvek je tako bilo, od momenta kada sam počeko da igram košarku i to se prenosi na sve što radim. Zbog toga ću reći odmah kako biste čuli od mene. Razočaran sam", rekao je Kris Boš u video poruci koju je objavio u utorak.

Boš je 11 puta bio izabran za Ol-star meč, imao je prosek od 19,2 poena po meču u 13 sezona koje je proveo u Torontu i Majamiju. Dva puta je osvojio titulu šampiona sa Majamijem 2012. i 2013, a ta franšiza je "penzionisala" dres sa njegovim brojem jedan. On takođe drži i rekord franšize Reptorsa po broju skokova i drugi je strelac te franšize iza Demara Derozana.

Kris je bio četvrti pik na legendarnom draftu 2003. godine iza Lebrona Džejmsa, Karmela Entonija i Darka Miličića. Birali su ga Reptorsi za koje je igrao do 2010. godine. Od maja 2017. godine on više nije član Majamija kada je imao velikih problema sa trombozom zbog čega nikada nije uspeo da se vrati košarci. 2018. je rekao da je na putu povratka, ali je godinu dana kasnije ipak odustao.

Sa reprezentacijom Sjedinjenih Država je osvojio olimpijsko zlato u Pekingu i bronzu na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine.