14:58

19.02.2020

14:58

19.02.2020

Bojan Tomić, RTK2

Na terenu u Lapljem Selu od prošlog leta funkcioniše mini-golf klub iz Preoca koji okuplja 25 članova, romske nacionalnosti, koji svoje umeće pokazuju na turnirima i takmičenjima.

Na Kosovu funkcioniše četrdesetak registrovanih mini-golf klubova, među kojima je i prvi registrovani romski klub iz Preoca.

„Naš klub smo nazvali „New Generations“ jer je on jedan od prvih klubova novije generacije kojiom ispisujemo romsku istoriju. Ovo je prvi registrovani romski klub na Kosovu i nadam se da će se naći još neko ko će registrovati košarkaški, fudbalki, odbojkaški ili klub u nekom drugom sportu. Za sada imamo 25 članova, od kojih se pet profesionalno bavi ovim sportom i učestvuje na zvaničnim turnirima i takmičenjima“, ističe Admir Mehmeti jedan od osnivača kluba.

Planovi ovog mini-golf kluba vezani su za prolećnu sezonu.  

„S obzirom da u zimskom periodu pauziramo, dolaskom toplijeg vremena, sa predsednikom Kosovske federacije planiramo učešće na našem prvom inostranom turniru u Albaniji, a ne isključujemo ni mogućnost učešća na turnirima u Nemačkoj, u Americi. Razlog formiranja ovog kluba je dobro poznat – da našu decu i omladinu odvojimo od mobilnih telefona i računara, kako ne bi gubila svoje dragoceno vreme. Pokušaćemo da ih sklonimo sa ulice i da ih dovedemo ovde, na teren, da igraju golf", zaključio je Mehmeti.

Jedmno je sigurno, bilo koja vrsta fizičke aktivnosi, bilo da je reč o rekreativnoj šetnji ili  profesionalnom bavljenju sportom, doprinosi očuvanju zdravlja. Golf klub iz Preoca bi mogao poslužiti kao primer i ostalima da se odvaže i posvete nekom od sportova.