13:24

10.03.2020

13:24

10.03.2020

Bojan Tomić, RTK2

Utakmica baraža za Evropsko prvenstvo u fudbalu između selekcija Severne Makedonije i Kosova biće odigrana 26. marta, na stadionu “Todor Proeski” u Skoplju. Pobednik ovog meča se sastaje sa boljim iz duela Gruzija i Belorusije.

Iako je do odigravanja ovog meča ostalo više od 15 dana, iz Fudbalske federacije Kosova kažu da su spremni za ovaj duel.

“Mislim da je vrlo značajno da igramo na velikom stadionu u Skoplju, koji ispunjava sve uslove. Što se našeg kvaliteta tiče, pokazali smo i u Ligi nacija i u kvalifikacijama da smo ravnopravni sa svim reprezentacijama, a pogotovu sa onim u regionu. Smatram da ne bi bilo nikakvo iznenađenje da u ovoj utakmici i pobedimo”, ocenjuje generalni sekretar Fudbalske federacije Kosova Erol Salihu.

Iako su ulaznice za meč Severna Makedonija - Kosovo rasprodate u rekordnom roku, utakmica će se odigrati bez publike zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

“Ovo je zvanični meč koji mora da se odigra i znamo da samo pobednik ide dalje, to igračima obe ekipe stvara veliki pritisak, iako smo svesni svog kvaliteta”, zaključuje Salihu.

Baraž utakmica između Severne Makedonije i Kosova biće odigrana 26. marta, u Skoplju.