20:54

12.03.2020

20:54

12.03.2020

Milan Milićević, RTK2

U sportskoj sali u Lepini 10. marta je počela sa radom škola odbojke u okviru odbojkaškog kluba Partizan iz Lipljana. Treninzi se održavaju utorkom i petkom, a raduje veliki broj prijavljenih dečaka i devojčica.

Ispostavilo se da je ponovno pokretanje škole odbojke od strane Partizana iz Lipljana izuzetan potez, pošto se već na prvom treningu pojavilo oko tridesetak dečaka i devojčica.

"Trudićemo se da uz muški klub, u skorije vreme formiramo i ženski klub koji će imati prilku da se takmiči u novoj ligi ovde na Kosovu. Pravili smo pauzu više od godinu i po dana i evo nas opet u sali", istakao je trener, Aleksandar Rašić.

"Kao što vidite, skoro smo počeli, više je devojčica nego dečaka. Za sada sam zadovoljan, radimo po zacrtanom programu. Videćemo šta će biti dalje", dodaje pomoćni trener, Stefan Mitrović.

Prvih nekoliko treninga će dečaci i devojčice raditi u istoj grupi, dok je u narednom periodu u planu formiranje odvojenih  grupa. Većina polaznika je i pre dve godine bila u ovom sportskom kolektivu.

"Trenirao sam i ranije, jako mi je drago sto smo se opet okupili".

"Trenirao sam godinu dana i evo me opet, jedva sam čekao da počnemo", kazu mladi odbojkaši.

Škola odbojke je i dalje otvorena za upis novih članova. Svi oni koji žele da se oprobaju u ovom sportu mogu to uraditi tako što će otići u sportsku salu u Lepini, utorkom  i četvrtkom od 17 časova.