14:02

18.03.2020

14:02

18.03.2020

N1

Posle vest da će zbog pandemije koronavirusa Rolan Garos biti pomeren za kraj septembra i početak oktobra, postavilo se pitanje kakva je sudbina preostala dve gren slema za 2020. Vimbldon i US Open.

Britanci se do sada nisu oglašavali, ali su to zato učinili organizatori US Opena, koji bi po trenutnom kalendaru, trebalo da se održi nekih mesec dana pre Rolan Garosa.

"USTA (Teniska asocijacija SAD) nastavlja sa planom organizacije US Opena za ovu godinu i trenutno ne razmišlja o promenama rasporeda. Ali ovo su nesigurna vremena i istražujemo sve opcije, uključujući i onu za pomeranje turnira za neki kasniji datum. U vreme kada ceo svet zajedno preživljava ovu situaciju, smatramo da ovakvu odluku ne treba donositi na prečec, stoga USTA će raditi sve u punoj saradnji sa ostalim Gren slem turnirima, WTA, ATP, ITF kao našim partnerima i Lejver kupom", glasi u saopštenju Teniske asocijacije SAD.

Do sada su otkazani mastersi Indijan Vels, Majami i Monte Karlo, a Rolan Garos pomeren za kraj septembra. Ipak, i dalje se nije ozvaničila sudbina mastersa u Madridu i Rimu, kao i Vimbldona.