15:15

01.04.2020

15:15

01.04.2020

Bojan Tomić, RTK2

Kvalifikacioni bokserski turnir za dobijanje Olimijske vize za igre u Tokiju trebao  je da bude održan od 14 do 24 marta. Usled  straha od širenja epidemije koronavirusa organizatori turnira bili su primorani da takmičenje u Londonu prekinu a sportisti su morali da se vrate svojim kućama. Među učesnicima turnira našao se i kosovski tim.

Ljatif Demoli, šef delegacije Kosovskog tima, koji se još nalazi u karantinu u Prištini, govoreći za RTK2 putem “skajpa”  ističe da je zadovoljan nastupom kosovskih  boksera, uz napomenu da je reč o mladim takmičarima sa nedovoljno iskustva.

“Rezultati na kvalifikacionom turniru su sledeći: takmičarka Donjeta Sadiku je u osmini finala bila bolja od iskusne  Nemačke takmičarke savladavši je sa ubedljivih 5:0. Donjeta je pokazala odličan boks i da se nalazi u dobroj formi. Posle tog meča Donjeta Sadiku je trebala da boksuje sa švedskom takmičarkom i eventualnom tom pobedom bi uzela vizu za olimijske igre. Na žalost posle 3 dana prekinut je turnir zbog koronavirusa. Što se ostalih takmičara tiče Špatim Bajoku, Patriot Bajrami  i Besart  Pireva iako su pokazali dobar boks izgubili su u prvim mečevima".

Odmah po povratku iz Londona ceo kosovski tim smešten je u karantin u studentskom domu u Prištini gde su trebali da budu 14 dana.

“Danas je 15-ti dan karantina u Pristini. Svakog trenutka očekujemo da izvrše testiranje kako bi bili sigurni da nismo zaraženi koronavirusom  i da konačno možemo da odemo svojim kućama i porodicama. Napominjem da ni jedan naš bokser nije boksovao sa bokserima iz Turske i Hrvatske za koje se ispostavilo da su zaraženi Covidom 19. Tri turska boksera i dva trenera zaražena su virusom a takođe i po jedan hrvatski  bokser i trener su pozitivni na virus”, kaže  Demoli.

 Ljatif Demoli je na kraju poručio da se ceo  kosovski tim, bokseri i treneri, osećaju dobro i da su dobrog zdravstvenog stanja, dodajući da jedva čekaju izlazak iz karantina i povratak trenažnom procesu kako bi spremno dočekali nova takmičenja.