19:20

03.04.2020

19:20

03.04.2020

Bojan Tomić, RTK2

Zbog epidemije koronavirusa i vandrednog stanja osim obustave rada u školama, vrtićima, bioskopima, pozorištima, zastoj je i u sportu. Prekinuta su mnoga prvenstva u različitim ekipnim sportovima širom planete, otkazani su i mnogi sportski događaji, evropska prvenstva, olimijske igre. Zbog svega toga prekinuti su svi treninzi ekipnih sportova.

Globalni problem koji je pogodio sve sportiste sveta nije zaobišo ni najmlađe fudbalere škole fudbala “28.jun” iz Gračanice koja broji oko 120 članova. Njihov trener Strahinja Aritonović ističe da pauza u treniranju može da se odrazi na pad forme najmlađih fudbalera.

“Utiče na sve sportiste  na svetu ova pauza,svi se trude neke treninge kod kuće da odrade ali kolektivni trening je svakako bolji nego individualni. Mi smo našim dečacima dali da odrade kući to je set treninga, plus imaju neke zadatke koje im zadaju u školama i tako da održavaju neku svoju formu ali dok se vrate na teren osetiće se blagi pad u formama svih sportista.

Putem video linkova proslavljeni fudbaleri iz čitave Evrope poslali su poruke podrške mladim fudbalerima iz Gračanice, što ih je podstaklo da ispoštuju pravila i ostanu kod kuće.

“Kada vide da ti veliki sportisti, te velike zvezde rade u svojim kućama i kad ih oni mole da ostanu kod svojih kuća i da treniraju. Podrška znači i nama trenerima što su izašli u susret da daju jednu takvu podršku našoj deci", zaključuje Strahinja Aritonović.

“Veliki pozdrav za školu fudbala “28.jun” iz Gračanice. Želim da vam poželim uspešnu sezonu i puno dobrog rada. Mislim da je to najbolje da dobro radite i samo tako možete da imate uspešnu sezonu. Pozdrav”, istakao je Dušan Tadić član Ajaxa.

“Ćao svima i veliki pozdrav za školu fudbala “28.jun” iz Gračanice. Želim vam pre svega dobrog zdravlja u ovom teškom trenutku. Pratite pre svega ono što vam pričaju stariji, roditelji i treneri i kada sve ovo prođe idete u nove pobede. Puno sreće”, poručuje Nenad Tomović,fudbaler Spala.

“Pozdrav za sve članove škole fudbala “28.jun” iz Gračanice. Poručujem vam da u vreme pandemije ostanete kod kuće i tu trenirate a kad sve ovo prođe i kada pobedimo u ovoj borbi da nastavite vredno da trenirate i da jednog dana postanete šampioni”, kaže Dušan Jovančić iz Crvene zvezde.

“Pre svega želeo bi da pozdravim sve članove škole fudbala “28.jun” iz Gračanice i da vam poručim da u ovim trenucima ostanete kod kuće i da trenirate i da kada sve ovo prođe da nastavite da slušate vaše trenere i da vredno trenirate kako bi jednog dana postali veliki šampioni. Veliki pozdrav”, ističe slavoljub Srnić  fudbaler Las Palmasa.

Pre epidemije koronavirusa mladi fudbaleri iz Gračanice igrali su “Mini-maxi” ligu i nastupali na brojnim turnirima. Sada slušaju savet svojih trenera i proslavljenih fudbalera i treniraju kod kuće.