16:08

10.04.2020

16:08

10.04.2020

Svetlana Staletović, Radio Kosovo 2

Obzirom da su zbog panedimije korona virusa zatvorene sale na Kosovu, sportisti  bez obzira na novonastalu situaciju i dalje vežbaju i održavaju kondiciju. Jedna od njih je i mlada teniserka Marija Đorđević iz Gračanice.

Iako ne može da trenira redovno na teniskom terenu zbog pandemije korona virusa, jer je sala zatvorena, dvadestedvogodišnja teniserka Marija Đorđević iz Gračanice ipak na razne načine pokušava da održi kondiciju. U razgovoru za Radio Kosovo 2 kaže da se sportisti na razne načine snalaze kako bi i dalje vežabli.

”Ja vežbam tako što preskačem vijaču, pokušavam da tako kažem održim dobru kondiciju. Radim vežbe, trbušnjake, vežbe snage. Sve u svemu trudim se da svoje ekstremitete dovedem do jednog nivoa. Trudim se da sve to održim na jedan dobar način iako su uslovi takvi kakvi jesu. Većina sportista je prigušena na neki način i ne možemo da funkcionišemo na adekvatan način, ali opet vežbice neke lagane i one koje će pokušati da održe tu kondiciju da vaše telo i dalje ostane u tom nekom fokusu da bi kasnije mogli da i dalje funkcionišete dobro kada su u pitanju takmičenja”, kaže Marija.

 Ona dodaje da je za tenisere veoma važno da se rade vežbe za zglobove. Dodaje da obzirom da je lepo vreme, improvizovane teniske treninge vežba napolju sa drugaricom.

”Što se tenisera tiče svakako se rade one vežbe koje su jako bitne za zglobove, zglobne mišiće. Vežbam napolju kada je lepo vreme, jer s obzirom da je sunce prirodni antidepresiv, jako je bitno da se vežbe rade napolju. I uglavnom igramo voleje, to sam juče vežbala sa svojom drugaricom, jer nemamo taj enterijer, nemamo taj prostor da možemo da treniramo u normalnim uslovima iz prostog razloga zato što zbog ove epidemije teniski tereni su zatvoreni na čitavom Kosovu. Ali se trudimo da radimo voleje, to su udarci koji je igraju na mreži i tu vam ne treba neki veći prostor”, kaže Marija.

Marija trenira tenis već 15 godina i do sada je osvajala mnogo turnira i nagrada. Ona se nada da će, kada prodje pandemija korona virusa, nastaviti sa sportskim  uspesima.