11:17

19.05.2020

11:17

19.05.2020

Darko Mirković, RTK2

Fudbalsko prvenstvo Kosova prekinuto je sredinom marta, a nakon dozvole Ministrastva zdravlja svi fudbalski klubovi od juče su počeli sa trenizima. Predsednik kosovskog saveza Agim Ademi za RTK2 kaže da veruje da će većina klubova spremno dočekati početak jula kad će prvenstvo biti nastavljeno. 

"Pauza je bila duga i sada nakon dobijanja dozvole sve ekipe će početi sa treninzima. Očekujemo da prvenstvo bude nastavlje početkom jula, kako bi smo na vreme završili šampionat i Uefi prijavili sve ekipe koje će učestvovati u evropskim kvalifikacijama", rekao je Ademi.

Povodom najave fudbalskih klubova sa severa Kosova da će sa radom nastaviti kada za to dobiju dozvolu fudbalskog saveza Srbije, Ademi kaže da se ponavlja slična priča od ranije, koja po njemu nema osnova. 

"Jedno je jasno - sve ekipe koje su registrovane pri fudbalskom savezu Kosova moraju poštovati odluke saveza i sve norme i propise koje smo doneli. Klubovi sa severa Kosova, kao i brojne škole fudbala u ovom delu Kosova mogu da treniraju, da rade, ali ne i da se takmiče u nekoj drugoj federaciji, u ovom slučaju fudbalskom savezu Srbije. Klubovi sa severa Kosova nisu registrovani u fudbalskom savezu Kosova, kada oni to budu hteli mi smo otvoreni da ih primimo. Do tada oni mogu samo da treniraju", kaže Agim Ademi. 

Evropska fudbalska federacija će u naredniom periodu finasijski pomoći sve njene članice kako bi se umanjile posledice epidemije izazvane epidemijom korona virusom.