20:24

28.05.2020

20:24

28.05.2020

Bojan Tomić, RTK2

U fudbalskom klubu “Trepča” iz Severne Mitrovie očekuju da će vrlo brzo biti rešeno i pitanje nastavka takmičenja u Srpskoj ligi grupa Zapad, u kojoj je Trepča u vrhu tabele.

Nasuprot tome u fudbalskom savezu Kosova kažu da klubovi sa severa Kosova mogu da treniraju, ali ne i da se takmiče pod ingerencijom Fudbalske federacije Kosova.

Govoreći za RTK2 sportski direktor FK “Trepča” Bojan Jakšić je potvrdio da postoji zabrana dolaska ekipe iz  Srbije na teritoriji Kosova i da trenutno ne zna kakav je status kluba.

“Sto se tiče našeg kluba bezbednosna situacija nije takva da bi klubovi mogli da igraju u toj nekoj kosovskoj ligi, jednostavno mi se pridržavamo toga da imamo taj neki stav da se takmičimo i dalje u srpskoj ligi, naravno mislim da ta neka politička dešavanja koja slede na Kosovo i sutrašnja odluka Ustavnog suda o tim nekim koalicijama mislim da će to dati neke odgovore, da li će se naći neko kompromisno rešenje, znamo i sami da sport nema veze sa politikom, ne bi ni trebalo da ima i da ekipe jednostavno bi trebale da igraju tamo gde oni hoće. Ne znam u čemu je problem što mi jednostavno igramo u srpskoj ligi“, rekao je Jakšić.

Jakšić je još dodao da se nada pozitivnom političkom i sportskom rešenju.

„Nadam se nekom pozitivnom političkom rešenju koje će biti zadovoljstvo za sve klubove i na severu i na jugu, jednostavno sport je broj 1, i deca i sportisti ne treba da trpe, mi jednostavno koliko sam ja upoznat, mada zvanično nemamo neki dopis,nemamo problem, nama je dovoljno da treniramo, mada, trenutno uopšte i ne treniramo, ne znamo da li će nam uopšte biti dozvoljeno takmičenje, ali kažem nadam se tom pozitivnom političkom rešenju a onda kasnije i tom nekom sportskom rešenju“, zaključio je sportski direktor fudbalskog kluba „Trepča“ Bojan Jakšić.

Podsetimo, predsednik fudbalske federacije Kosova Agim Ademi govoreći za RTK2 rekao je da klubovi i škole fudbala mogu da treniraju ali ne i da se takmiče na teritoriji Kosova pod ingerencijom Fudbalskog saveza Srbije.