09:31

25.06.2020

09:31

25.06.2020

N1

NBA ekipe koje će u Orlandu igrati završnicu NBA sezone počinju sa testovima na koronavirus, a prvi koji su dobili pozitivne rezultate su košarkaši Sakramento Kingsa Badi Hild, Džabari Parker i Aleks Len. Trenutno se sva trojica osećaju dobro.

U timu iz Kalifornije igraju srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, a pomoćni trener je selektor srpske reprezentacije Igor Kokoškov, dok je generalni menadžer Vlade Divac.

„Pre nekoliko dana imao sam pozitivan test na kovid 19 i smesta sam se saomizolovao u Čikagu, gde se nalazim i sada. Oporavljam se i osećam se dobro. Jedva čekam da odem u Orlando i pridružim se svojim saigračima“, izjavio je 25-godišnji Džabari Parker.

„Hvala timu i protokolu koji je uspostavio, pa mi je na taj način omogućio da ovaj virus otkrijemo rano“, oglasio se 27-godišnji ukrajinski centar Aleks Len.

Kingsi će u Orlangu pokušati da izbore plej-of u Zapadnoj konferenciji, a trenutno imaju 28 pobeda i 36 poraza.

Prethodnih dana počele su da stižu informacije da su igrači širom lige pozitivni na novi virus, a među njima su srpski reprezentativac Nikola Jokić, plejmejker Indijane Malkolm Brogdon, dvojica neimenovanih košarkaša Finiks Sansa...