20:48

25.06.2020

20:48

25.06.2020

B92

Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, dobio je investiciju od 100 miliona dolara za svoju "medijsku imperiju".

Koronavirus je zaustavio NBA ligu na nekoliko meseci, ali nije Lebrona da napreduje u oblastima van košarke.

Kako prenosi Blumberg, Džejms je, zajedno sa svojim prijateljem i poslovnim partnerom Maverikom Karterom, dobio pomenuti novac u vidu investicije za nekoliko projekata kojima se bavi.

U pitanju su platforma "UNINTERRUPTED" koja se bavi time da proširi glas i mišljenje sportista, filmska i televizijska produkcijska kuća "SpringHill Entertainment" i agencija za brend i kulturu "Robot Company".

Pomoću ove investicije, Džejms i Karter će moći sve tri kompanije da ujedine pod imenom nove kompanije "SpringHill Company".

Karter će biti izvršni direktor, a Džejms će služiti kao predsednik kompanije koja će za cilj imati "da da glas crncima stvaraocima i potrošačima koje su ingorisali i nipodaštavali".

"Oduvek sam želeo da iskoristim košarkašku platformu kako bih dao moć onima oko sebe. Sada sam uzbuđen jer sam dobio priliku da stvorim kompaniju koja daje moć stvaraocima, potrošačima i svemu što dodirne. 'SpringHill' kompanija je primer davanja moći. To možete videti u timu koji smo stvorili, u pričama koje prenosimo i u zajednici kojoj ćemo služiti", rekao je Džejms putem saopštenja.

Pored Lebrona i njegovog dugogodišnjeg prijatelja, Upravni odbor nove kompanije činiće i zvezde kao što su teniserka Serena Vilijams, predsednik Boston Red Soksa Tom Verner i drugi.

Investiciju od 100 miliona dolara omogućili su "Guggenheim Investments", "UC Investments", "SISTER" i "SC.Holdings".