15:06

08.07.2020

15:06

08.07.2020

Milan Milićević, RTK2

Na terenima teniskog kluba Rilindja u Prištini danas je odigrano finale turnira za dečake do 14 godina u kom je Baton Hadžiju iz Đakovice savladao Filipa Pavića iz Novog Brda sa 2:1 u setovima.

Pobednik prvog turnira za igrače do 14 godina, koji je organizovao teniski klub Rilindja iz Prištine je Baton Hadžiju iz Đakovice. On je u meču punom preokreta, posle skoro tri sata igre savladao Filipa Pavića iz Novog Brda sa 2:1, po setovima 5:7, 6:2, 7:5.

“Početak je bio izuzetno težak za mene. Prvi set je Filip dobio, ja sam uspeo da se vratim u drugom, nisam se predavao i mislim da sam zasluženo došao do pobede”, rekao je pobednik turnira.

Mladi Filip Pavić je i pored problema sa mučninom uspeo da u trećem setu povede sa 5:3, međutim u samom finišu mu je ponestalo snage.

“Šta je tu je, idemo dalje. Biće bolje drugi put. Da me nije boleo stomak, možda bi bilo drugačije”, rekao je Filip Pavić

Jedan od sudija turnira, Genis Nalbani je istakao da će u narednom periodu ovaj turnir postati tradicionalan.

“Ovo mi je prvi turnir koji sudim, turnir je dobro organizovan, nadam se da će naredni biti još bolji. Drago nam je da su Idruge nacionalnosti učestvovale, što je dalo poseban ton ovom turniru,” rekao je Genis Nilbani

Ono što mlade tenisere u narednih nekoliko dana očekuje jeste završnica turnira u Lapljem Selu koja bi trebalo da se prema najavama organizatora održi u subotu.