09:49

01.08.2020

09:49

01.08.2020

N1

Ekipa Pari Sen Žermena je savladala Olimpik iz Liona na penale. Posle 120 minuta igre nije bilo golova da bi na penale "sveci" slavili 6:5.

Ovo takmičenje se u Francuskoj više neće igrati, a priliku da poslednji podignu trofej imali su igrači Pari sen Žermena. Ipak ekipa Olimpika iz Liona nije bila lak protivnik, a posebno je pred golom te ekipe briljirao Antoni Lopes.

Prvu priliku je već u osmom minutu imao Nejmar, ali je šutirao pored gola, da bi Lopes uspeo prvi put za se iskaže u 43. minutu kada je odbranio šut Idrise Geja.

Memfis Depaj je imao odličnu šansu za Lion na početku drugog poluvremena, Maksvel Korne je u 82. takođe zapretio iz slobodnog udarca, a nekoliko minuta kasnije je i Nejmar mogao da donese pobedu PSŽ. Ipak opet se istakao golman Lopes.

U produžetku nije bilo većih prilika, a jedino je vredan pomena faul Rafaela nad Anhelom Di Marijom u 119. minutu. Rafael je dobio crveni karton koji je delovalo da je dosuđen prestrogo. Nejmar je iz slobodnog udarca šutirao preko gola.

U izvođenju penala pogađali su Andersen, Toko Ekambi, Kakere, Tijago Mendeš i Usem Auar za Lion kao i Di Marija, Verati, Paredes, Erera i Nejmar za PSŽ. U šestoj seriji je Kejlor Navas odbranio penal Bernardu Traoreu, da bi Pablo Sarabija doneo trofej Parižanima.

PSŽ je tako uzeo sve trofeje u Francuskoj.