09:09

17.09.2020

09:09

17.09.2020

Darko Mirković, RTK2

Nakon prijema u evropsku i svetsku atletsku federaciju, atletičari sa Kosova su dobili nešto bolje uslove za rad i napredak, mada na prostoru Kosova ne postoji atletski centar u kome bi se radilo po svim svetskim stanadardima. Ipak, predsednik kosovske federacije Haljilj Suljejmani ističe da je zadovoljan urađenim, kao i poslednjim rezultatima na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu. 

"U odnosu na uslove rada moram biti zadovoljan, jer su to veliki napori i odricanja, koja ipak daju rezultate. Na poslednjem takmičenju u Istanbulu osvojili smo dve medalje, srebro i bronzu, i to je dobar podstrek za dalji rad i napredak, ali i obaveza Vlade da više ulaže  u atletiku.

Suljemani veruje da će naredne godine kosovski atletičari biti sigurni učesnici Svetskog prvenstva u Beogradu, jer su neki od njih bilizu ispunjenja normi.

"Ne vidim razlog zašto ne bi smo učestvovali, jer smo kako i druge federacije punopravni  članovi, a naši takmičari to rezultatima zaslužuju. Sigurno ćemo biti u Beogradu, jedino ako  politika ne pokvari sportske planove", rekao je za RTK2 predsednik kosovske atletske  federacije Haljilj Suljmani.